Rauhamäen Ratsutila

TÄLLÄ HETKELLÄ RATSASTUSTUNTITOIMINTAA EI OLE SAATAVISSA TERVEYDELLISTEN SYIDEN VUOKSI.

Reipas PoikaTallimme on pieni ja rauhallinen maalaistalli. Tallirakennus on valmistunut v. 2009. Ratsastustunnit tapahtuvat kentällä. Meillä ei ole tallityttöjä, joten halutessaan asiakkaat saavat hoitaa hevosensa itse. Ratsastustunnit ovat yksityistunteja. Jos tulet kaverisi kanssa, tunti voidaan suunnitella kahdelle. Opetuksemme painottuu oikeaan istuntaan ja istunnan vaikutuksesta hevoseen. Hevosemme palvelevat asiakkaita mielellään myös kärryillä ja reellä.Seebatar ja Avalonin Tulppaana

HINNAT (sis. alv 10%)
 
Ratsastustunti, yksityistunti (kenttä) 40€
Ratsastustunti kahdelle (kenttä) 30€
Ajotunti 40€
Talutustunti 15min 12€
Talutustunti 30min 22€
Karsinapaikan vuokraus (sis. alv 24%) 340€/kk

Meillä voit maksaa myös Smartum-liikuntaseteleillä ja TYKY-kuntoseteleillä.
 
TERVETULOA TUTUSTUMAAN KAUNIISEEN SAAREEMME JA MUKAVIIN HEVOSIIMME!
 
Ressu ja Ratsastus

Avalonin Tulppaana ja SeebatarOlen Ressu ja tallin "johtajatar". Pienenä kirjoitin ystäväni-kirjaan haaveammatikseni ratsastuskoulun johtajatar. Hevostouhuissa olen puuhaillut 80-luvulta lähtien. Ammatiltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja ja 2000-luvulla tein töitä harjoittelijana tallilla. Vuodesta 2006 alkaen olen ollut hevosalan yrittäjänä. Ensimmäinen yritykseni sijaitsi Längelmäen Korvenkylällä ja tarjosi maastoratsastusta sekä maastoratsastusretkiä. Vuonna 2008 muutin avioliiton myötä Naurissaareen ja tänne sain rakentaa myös ratsastuskentän. Työssäni yhdistän psykiatrisen sairaanhoitajan osaamiseni ja hevosten kanssa työskentelyn terapeuttiseksi kokonaisuudeksi. Opiskelin 2012-2013 Ypäjällä sosiaalipedagogista hevostoimintaa.

Sairastuin vuonna 2009 MS-tautiin ja vuoden 2014 joulukuun alussa jäin työkyvyttömyyseläkkeelle. Tämän myötä hevosmäärä on vähenemään päin ja leireistä ja ryhmätunneista on tämän vuoksi luovuttu. Pidän yksityistunteja ja sosiaalipedagogista hevostoimintaa edelleen harrastusluontoisesti oman jaksamiseni mukaan. Hevosista ei ole tarkoitus kokonaan luopua missään vaiheessa, ellei ole aivan välttämätön pakko edessä. Hevoset ja ratsastus auttavat minua pysymään paremmin jaloillani, mutta hevosten ja työn määrä on pidettävä sopivana kuntooni nähden.

Reipas Poika Ratsastuksen ohjauksessa tavoitteenani on ohjata ratsukoita, joilla hevosen ja ihmisen välinen yhteistyö on kevyttä ja huomaamatonta. Ratsukon on tarkoitus liikkua rentona niin, ettei hevonen eikä ratsastaja kipeydy. Tässä käytän apuna erilaisia hyväksi kokemiani harjoituksia ja mielikuvia. Ohjaan ratsastajia kehotietoiseen ratsastukseen. Meillä hevosia ei tarvitse repiä eikä potkia. Kaikki ratsastus alkaa oikeasta istunnasta, jonka parissa työskennellessä suurin osa tunneista kuluukin. Itse ymmärrän mielestäni ratsastajien ongelmia hyvin, koska sairastuttuani jouduin opettelemaan ratsastuksen lähes uudelleen. Kävin muutaman vuoden centered riding-yksityistunneilla, jolloin tasapainoni ja istuntani muuttuivat jopa paremmiksi kuin ennen sairautta. Käytän omassa ratsastuksessani jatkuvasti valmentajia, joilta olen kokenut saaneeni paljon avaimia ratsastukseni ja oman opettamiseni kehittymiseen.

Ratsastuksen lisäksi on hyödyllistä harrastaa myös muita urheilulajeja. Erityisesti jooga ja pilates tukevat ratsastusta valtavasti. Käytän tunneillani hyödyksi paljon näistä lajeista tuttuja harjoituksia.

Otan ratsastajat ja hevoset yksilöinä huomioon. Jokainen ratsastaja jokaisen hevosen kanssa on erilainen kokonaisuutensa, joille on haasteellista etsiä yhdessä sopivaa tapaa toimia. Tallillamme ratsastus ei ole ryppyotsaista verenmakusuussa-vääntämistä vaan tämä laji saa olla -ja meillä täytyykin olla- hauska. Tavoitteena on, että ratsastajat lähtevät kotiin rentoutuneena ja akut ladattuna. Jokaiselle ratsastajalle pyrin suunnittelemaan tunnin omien tavoitteiden suuntaisesti oli kyseessä sitten kilpailuhenkinen urheilija, aivojaan lepuuttava nautiskelija tai kroppansa kanssa kipuileva mahdollisesti jostain perussairaudesta kärsivä ratsastaja.

Erilaisuus on vahvuus, meille ovat tervetulleita kaikki ikään, sukupuoleen, kansalaisuuteen, diagnoosiin tai diagnoosittomuuteen katsomatta. Ihminen kohdataan yksilönä ja toiminta suunnitellaan sen pohjalta.

Takaisin etusivulle