Rauhamäen Ratsutila
 

PIKKU MYY (S.O. Pikku Myy)
s.2005 sk. n. 142cm
suomenpienhevonen

Pikku Myy on ollut Ressulla varsasta saakka ja onkin hieman lellikin asemassa. Myy on kiltti ja seurallinen pieni ponimainen tamma. Kesällä 2011 se sairasti vakavan kaviokuumeen, jonka vuoksi se ei pääse kesäisin enää laitumelle. Perussyynä tähään sairauteen Myyn tapauksessa on metabolinen oireyhtymä. Myy siis noudattaa loppuelämänsä tiukkaa ruokavaliota. Myy on todella perso ruualle ja tilanne ei ole Myyn mieleen. Myy laihdutti sairastuttuaan yli 100 kg ja siitä kuoriutui varsin pirteä ratsu verrattuna entiseen. Myy toimii loistavasti sosiaalipedagogisen hevostoiminnan puuhissa. Ressu ja Myy ovat aloittaneet kilpailemisen kouluratsastuksessa 2016 ja Ressu ratsastaa vammaisratsastajana. Myyn elämä koostuu tällä hetkellä ratsutuksesta, valmennuksista, treenaamisesta ja kisoista. Myy jopa salaa tuntuu pitävän tästä touhuista. Ainakin, jos sattuu saamaan ruusukkeita ja saa paistatella ihailussa. Ja tietysti, kun saa porkkanoita. 

ARTHUR (Avalonin Arthur)
s.2013
suomenhevonen

Arthur on Ponsattaren toinen meillä syntynyt varsa, ensimmäinen saaremme ori. Sen isä on hopea-ori Ahon Odotus jolta se on perinyt värinsä hopeanruunikko. Sittemmiin Arthurista kuoriutui tasainen nuori ruuna. Ratsun alkeet ovat jo hallussa, kärryttelyharjoitukset ovat suunnnitteilla. Arthur on epäileväinen vieraita ihmisiä kohtaan. Se ei anna vieraiden koskea itseensä, mutta omalle perheelleen se on varsinainen mammanpoika. Santtu-setä opettaa Arthurille ruunan tapoja.  

SANTTU (Chabanto)
s.1995
ratsuponi

Santtu-herra tuli meille ylläpitoon viettämään eläkepäiviä. Päiviensä viihdykkeeksi se opettaa tytärtämme Kaislaa ratsastamaan. Santtu on Kaislan opetusmestari. Ennen Santtu loi uraa esteponina. Se huolehtii herrasmiesmäisesti Kaislan turvallisuudesta. Kun kutsumme Santtua papparaiseksi, se on lähinnä vitsi. Kun pappa ottaa laitumella spurtit, nuori Artturi jää kuin nalli kalliolle ihmettelemään. Kentällä Santtu hölköttelee tasaisesti kunnes estetolppia aletaan kaivelemaan esiin. Sitten sen korvat höristyvät ja silmiin syttyy loiste. Silti se kuljettaa Kaislan turvallisesti pikku esteiden yli. Tämä poni on oikea aarre!

 

 

JONE (Ajoksen Jouni)
s.1999 sk.98cm
shetlanninponi

Jone on aikaisemmin toiminut raviponina ja toimii hyvin myös ratsastaessa. Hyppääminen etenkin ilman ratsastajaa tuntuu olevan Jonelle mieluisaa. Jone kuvittelee pienestä koostaan huolimatta olevansa lauman kovin ja korskein "äijä". Jone on maastovarma ja se ei potki, mutta purra se osaa. Sen hampaita kannattaakin vältellä parhaansa mukaan. Iän myötä Jonen puremisinto on hieman laantunut ja pukkejakin näkee harvemmin. Jonen intohimoja ovat uiminen ja sukeltaminen. Kaisla harrastaa Jonen kanssa pääasiassa kärryajelua, mutta välillä tämä kaksikko puuhailee jotain ratsastusta muistuttavaa kentällä. Mitä enemmän Jonen kanssa touhutaan sitä lauhkeampi se on.


 

PAPI (Avalonin Papitar)
s.2012
suomenhevonen

Ponsattaren ensimmäinen meillä syntynyt varsa. Papin isä on jo edesmennyt suomenpienhevosori Postipoju, jolta Papi on perinyt värinsä. Papi osaa perusjutut ratsastuksessa ja on mukava ajaa kärryillä. Tällä hetkellä Papi on ylläpidossa Pohjanmaan hevostaitokoulussa, jossa se töiden lisäksi saa mitä parhainta lisäoppia.Takaisin etusivulle